MV_Äpplebalsam_375ml_besk.jpg

EKOLOGISK
Äppelbalsamvinäger

Till vår balsamvinäger har vi vår egna ekologiska äppelcider. Äpplena är valda med omsorg, där klimatet är väldigt gynnsamt för sorten och odlaren tar väl hand om äpplena tills vi hämtar dessa guldklimpar. Av dessa gör vi en utsökt must som blir till cider och sist vinäger. Därefter tar vi och tillsätter reducerad äppelmust och låter vila i ca 3 månader innan vi tappar på flaska. Resultatet blir en rund och välbalanserad vinäger med en hög densitet och rik äppelkaraktär. Vi gör vår äpplebalsamvinäger givetvis helt ofiltrerad och opastöriserad.

Använd äppelbalsamvinäger för att ge balans och karaktär till ugnsrostade rotsaker, lagrad hårdost och grytor och såser.

Råvara Ekologisk äppelcidervinäger, reducerad äppelmust, jäst & vinägerkultur.
Lagring Ej fatlagrad.  Syra 5%.  Storlekar 195 ml och 3 liter.